Najnovije vesti i saveti

BASF Innovation Hub će finansirati srpske inovativne ideje i startupe

Evropski lider u istraživanju i razvoju i najveća svetska hemijska kompanija BASF, pokreće projekat BASF Innovation Hub koji će okupiti startape i inovatore iz 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima će se naći i Republika Srbija

Objavljeno: jun 08, 2021
BASF Innovation Hub će finansirati srpske inovativne ideje i startupe
U fokusu ovogodišnjeg konkursa su rešenja koja direktno ili indirektno doprinose stubovima Zelene agende - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

„Narušavanje životne sredine i klimatske promene poslednjih decenija predstavljaju veliki izazov za čitav svet. Zbog toga su evropske države postavile cilj da, prve na planeti, postanu klimatski neutralan blok. Između ostalog, Evropska komisija je usvojila Zeleni plan (Green deal) kao skup mera za postizanje održive ekonomije, a na nama je da podržimo rešenja koja će to omogućiti.

Innovation Hub konkurs je samo jedan od načina da podržimo Zeleni plan”, izjavio je Simon Franko direktor kompanije BASF u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas i traju do 15. septembra u ponoć. U prvoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju ideju iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Pobednička ideja će, u novembru, učestvovati na velikom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država.

Pobednik lokalnog konkursa osvaja 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra.

Mogućnost za ostvarivanje finansijske podrške imaju inovatori i startap timovi do pet članova, a osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rešenja za održivu poljoprivredu i rešenja koja omogućavaju prelazak na cirkularnu ekonomiju.

Franko podseća da je nedostatak novčanih sredstava vrlo često glavni razlog zbog koga individualne ideje ne budu nikada realizovane i ističe da BASF želi da pruži bar malu podršku startapima i inovatorima: „Postulati Zelene agende su vrlo široki, pa verujemo da će brojni inovatori prepoznati da upravo njihova ideja odgovara uslovima konkursa. Bilo da se radi o izolatorima za povećanje energetske efikasnosti, aplikacijama koje će optimizovati upotrebu vode prilikom zalivanja useva i električne energije u kućama i stanovima, modernim rešenjima za smanjenje plastičnog otpada ili potpuno revolucionarnom rešenju, BASF će pružiti novčanu podršku za razvoj najbolje ideje”, istakao je Franko.

Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu http://www.join-innovationhub.com/

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti