Najnovije vesti i saveti

Coca-Cola prinuđena da restruktuira poslovanje; pad vrednosti akcija 12%

Kompanija iz Sijetla očekuje da će globalni program otpremnina iznositi između 350 i 550 miliona $. Na kraju prošle godine, Coca-Cola je imala 86.200 zaposlenih, širom sveta, od čega 10.000 u Sjedinjenim državama

Objavljeno: Avg 28, 2020
Coca-Cola prinuđena da restruktuira poslovanje; pad vrednosti akcija 12%
Kompanija Coca-Cola najavila je danas plan restruktuiranja radne snage koji uključuje dobrovoljne odlaske iz kompanije u cilju smanjenja radnih mesta.

Ovaj svetski gigant pogođen je ove godine krizom izazvanom koronavirusom i vrednost deonica je ove godine opala 12%, uz tržišnu vrednost od 210 milijardi $.

Coca-Cola će ponuditi pakete dobrovoljnog odlaska zaposlenima, počevši od punionica u SAD, Kanadi i Portoriku koji su se zaposlili pre 1. septembra 2017. godine.

Uz otpremnine, restruktuiranje predviđa da će devet novih odeljenja zameniti 17 poslovnih jedinica sa fokusom na brže uvođenje novih proizvoda i eliminisanje dupliranja resursa.

Ono što je takođe bitno je da će Coca-Cola fokusirati svoj portfelj pića na veće i popularnije brendove, što je najčešća strategija kompanija kada opada prodaja proizvoda.

Pandemija koronavirusa dovela je do pada prihoda u drugom kvartalu za čak 33%

CC takođe stvara novu jedinicu posvećenu efikasnosti i maksimalnom iskorištavanju svog globalnog obima. Organizacija će se baviti upravljanjem podacima, analitikom potrošača i e-trgovinom i radiće u partnerstvu sa svojim punionicama. Vodiće ga Barri Simpson, glavni službenik za informacije i integrisane službe Coke-a.koronavirus, evropska komisija, evropska unija

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti