Najnovije vesti i saveti

Kako kompanije širom sveta reaguju na pojavu koronavirusa

Zabrana putovanja, zatvaranje kancelarija i interna pravila rada od kuće predstavljeni su prethodnih dana među mnogim kompanijama, kao mere zaštite od COVID-19 virusa, tzv. koronavirusa.

Objavljeno: Mart 03, 2020
Kako kompanije širom sveta reaguju na pojavu koronavirusa
Twitter, Amazon, Google, Goldman Sachs i Nike su među globalnim kompanijama koje su preduzele dodatne mere protiv moguće zaraze ovim novootkrivenim virusom.

Mere predostrožnosti su pojačane jer se broj zaraza i dalje povećava, a neki od zaposlenih Amazona, Google-a i Nike pozitivni su na COVID-19.
Dvoje radnika u Amazonu Italija pozitivni su na virus u ponedeljak, dok je radnik Googlea u birou kompanije u Cirihu, kako je objavljeno, testirao pozitivno, a Nikeov radnik u Evropi trenutno je na testiranju na COVID-19.

U Amazonu, radnicima je preporučeno da ne putuju, bilo u domaćem saobraćaju ili internacionalno, dok su intervjui za zaposlenje u vidu razgovora prekinuti i prešlo se na video-konferencijske intervjue.

Google je zabranio zaposlenima da putuju u Iran, delove Italije, Južnu Koreju i Japan.

Nike je zatvorio i svoje sedište u Oregonu i svoje evropsko sedište u Amsterdamu zbog dubinskog čišćenja. Glasnogovornik je rekao da je dubinsko čišćenje bilo „preventivno“.

Iako je poslovanje kompanije netaknuto od strane infekcija koronavirusom, predostrožne mere se nastavljaju širom sveta pa je tako Twitter suspendovao sva nepotrebna poslovna putovanja i događaje, kao deo napora da osigura zdravstvenu bezbednost svih zaposlenih i partnerskih kompanija.

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti