Najnovije vesti i saveti

Najnoviji proizvodi Apple-a

Tehnološki gigant predstavio je novi iPad Mini, liniju iPhone 13 proizvoda i seriju Apple Watch 7.

Objavljeno: Sep 17, 2021
Najnoviji proizvodi Apple-a
Dugoočekivani događaj Apple-a održan u sredu, 15. septembra nije doneo željenu pažnju kao što se ranije očekivalo.

I dok većina novotarija iz Apple-a nije otišla daleko od insajderskih informacija i fotografija, jedino nismo imali priliku da vidimo Apple AirPod 3.

Najvažniji model iPad dobio je unapređenje snage sa mnogo bržim A13 Bionic procesorom koji donosi 20% brži rad CPU, GPU i machine learning performansi u odnosu na prošlogodišnje verzije. Plus, dolazi sa poboljšanim funkcijama kamere idelnim za dane kada smo primorani da radimo od kuće. Softverska nadogradnja uključuje Center Stage, koji donosi kvalitetnije video pozive, naročito sa novim iPad-ovim 12MP kamerom za snimanje spreda. Početna cena iznosi 329 USD.

IPad Mini doživeo je ogromnu nadogradnju, sa potpuno novim dizajnom koji podseća na iPad Air. Novi uređaj dolazi sa stranicama sa ravnim ivicama, novim dugmetom za uključivanje, ugrađenim skenerom otiska prsta za Touch ID i na kraju: podrškom za beleške za Apple Pencil.
Osim toga, nova verzija uključuje USB-C port, što omogućava brže punjenje. Njegov ekran je takođe nadograđen, sada sposoban za osvetljenje do 500 nita, zajedno sa Appleovom funkcijom True Tone. Redizajnirani iPad Mini počinje od 499 USD za model sa 64 GB samo za Wi-Fi i od 649 USD za model sa 5G/LTE.

iPhone 13 i iPhone 13 Mini

Što se tiče iPhone 13 i iPhone 13 Mini, novi uređaji dolaze sa manjim zarezom. Njegove veličine ekrana ostaju iste kao prošlogodišnji model, mereći 6,1 inča i 5,4 inča. Međutim, Apple je nadogradio svoj ekran, novom linijom sposobnom za osvetljenje do 1.200 nita.

Najveće ažuriranje leži u kamerama uređaja. Oba modela imaju poboljšana dvostruka sočiva, sada postavljena dijagonalno na zadnjoj strani pametnog telefona, sa glavnom kamerom od 12 megapiksela i ultraširokom kamerom od 12 megapiksela. Što se softvera tiče, Apple je takođe predstavio Cinematic Mode, koji omogućava korisnicima da snimaju snimke u portretnom stilu sa funkcijama automatskog podešavanja.

Oba modela se takođe mogu pohvaliti boljim trajanjem baterije, pri čemu je iPhone 13 dobio dodatnih 2,5 sata korišćenja, a iPhone 13 Mini sa dodatnih 1,5 sata. Tehnološki gigant je takođe rekao da će uređaji sa najnovijim A15 Bionic procesorom raditi 50% brže od konkurencije. Za one koji traže promenu boje, ovogodišnje boje uključuju plavu, ružičastu, ponoćnu, zvezdanu i crvenu.

iPhone 13 počinje od 799 USD, a iPhone Mini 13 od 699 USD za 128 GB prostora za skladištenje. Pametni telefoni će biti dostupni za prednarudžbu 17. septembra, pre nego što se pojave u prodavnicama 24. septembra.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Novi iPhone 13 Pro ima istu veličinu kao i obični iPhone 13, s tim što je iPhone 13 Pro Mak daleko najveći u liniji sa 6,7 inča. Apple je nadogradio ekrane oba uređaja tako da imaju glatku brzinu osvežavanja od 120 Hz, zajedno sa potpuno novim A15 Bionic procesorom. U poređenju sa 4-jezgarnim GPU-om u iPhone-u 13 i iPhone 13 Mini, modeli Pro imaju još brži 5-jezgreni GPU.

Glavni naglasak su, još jednom, kamere. Sa tri objektiva umesto dva, svi objektivi nude podršku za noćni režim i omogućavaju korisnicima da snimaju u ProRes -u sa slika višeg kvaliteta. Apple je takođe dodao novu makro funkciju, tako da fotografi mogu snimiti neverovatne krupne planove.

Ako ste se nadali da ćete nabaviti Pro modele u ružičastoj boji, nemate sreće. Modeli dolaze samo u srebrnoj, sierra plavoj, grafitnoj i zlatnoj boji. IPhone 13 Pro se prodaje od 999 USD, a iPhone 13 Pro Mak od 1.099 USD. Oba modela dolaze u 128, 256 i 512 GB mogućnosti skladištenja i Apple-ovoj prvoj verziji od 1 TB.

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti