Najnovije vesti i saveti

Obavezno nosite masku - kako da se naočare ne zamagle

Ovih dana ljudi širom sveta nose medicinske, zaštitne maske koje su odlučujuće u zaštiti od širenja koronavirusa, ali i ostalih neželjenih virusa

Objavljeno: Mart 30, 2020
Obavezno nosite masku - kako da se naočare ne zamagle
Mnogi koji poslednjih dana zbog virusa nose medicinske maske, suočavaju se sa problemom koji samo naizgled izgleda nerešiv. Naime, osobama koje moraju da nose naočare za vid već posle nekoliko trenutaka nakon što stave masku, zbog daha, zamagle se stakla. To im uveliko otežava kretanje, pa čak i kad se nađu na ulici moraju da skinu naočare i put nastave vođeni maglovitim vidom.

Postoji tehnika uz pomoć koje možete da sprečite da vam se to ubuduće događa. Neposredno pre nego što stavite masku, naočare isperite vodom u kojoj je trunka tečnog sapuna, otresite ih od sapunice i ostavite da se osuše ili stakla obrišite mekom krpom. Posle ovoga ne bi trebalo da se zamagle kada stavite masku.

Ipak, možda bi pre trebalo poslušati savet onih koji imaju višegodišnju naviku nošenja maski, a to su Azijati. Oni su ih stavljali preventivno i pre suočavanja sa virusom - korona zbog zagađenja vazduha, alergija, prehlada... Iskustvo je ogromno, pa je, recimo, policija Tokija izdala uputstvo kako da se istovremeno nose naočare i maska. Ono podrazumeva dva načina. Prvi je da jednostavno preklopite gornju četvrtinu maske pre nego što je stavite. Ali, ako ne želite da "žrtvujete" površinu maske, onda primenite drugi - na gornji vrh maske, u predelu korena nosa, stavite papirnu maramicu.

Naravno, u drogerijama i apotekama postoje sprejovi koji mogu da spreče zamagljivanje naočara, ali uz savete japanskih stručnjaka uštedećete i vreme i novac.

Evo i jednog video-klipa kako da vam se naočare ne zamagle:

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti