Najnovije vesti i saveti

Počinju Olimpijske igre u Tokiju

Sportisti su ujedinili svet i, nakon godinu dana odlaganja, danas počinju Olimpijske igre u Tokiju

Objavljeno: Jul 23, 2021
Počinju Olimpijske igre u Tokiju
Na ovogodišnjem izdanju Igara, Srbiju će predstavljati 86 sportista.

Olimpijske igre svečano će biti otvorene na novoizgrađenom, velelepnom Olimpijskom stadionu u Tokiju, vrednom oko milijardu i po dolara.

Na ceremoniji otvaranja biće prisutno svega 950 ljudi, uključujući VIP osobe, predsednike i premijere država, kao i pojedine političare.Publike takođe neće biti ni na jednom borilištu tokom trajanja Olimpijskih igara u Tokiju, kako bi se sprečilo širenje pandemije Kovid19.

Biće održano čak 339 takmičenja u 50 disciplina, a ono što je za našu zemlju najznačajnije, Srbiju će u Tokiju predstvljati 86 sportista.
Podsećanaj radi, pre pet godina u Rio de Žaneiru, Srbija je imala 103 takmičara, koji su osvojili osam medalja - dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

Na svečanom defileu predstavljanja sportista tokom ceremonije otvaranja, zastavu Srbije nosiće naš proslavljeni vaterpolista Filip Filipović i naša zlatna košarkašica Sonja Vasić.

U našem timu najviše se očekuje od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji će pokušati da dođe do zlatne medalje, što je i najavio pre odlaska u Tokio.

Srbija se nada i veruje u uspehe naših vaterpolista koji će braniti zlato osvojeno u Rio de Žaneiru, zatim naših zlatnih odbojkašica i košarkašica, a mnogo se očekuje i od Ivane Španović u skoku u dalj, takmičara u basketu 3x3, strelaca, taekvondista, džudista i rvača.

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti