Najnovije vesti i saveti

Reciklomati u Beogradu

U okviru akcije Za naš lepši grad u Beogradu će u prvoj polovini maja na različitim lokacijama biti postavljeno 25 reciklažnih mašina, reciklomata, a prvi je postavljen danas u centru grada

Objavljeno: Maj 05, 2021
Reciklomati u Beogradu
Pametna mašina za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki, papirne i staklene ambalaže), postavljena je u Knez Mihailovoj ulici, kod restorana Ruski car.

Ovo je naš doprinos promociji reciklaže i soritranja otpada. Ovo su prvi reciklomati u Beogradu gde građani mogu da ubace različite vrste ambalaže, a zavisno od toga koju ubace zarade između tri do pet dinara

Reciklomat je osmislio i projektovao stručni tim iz kompanije Globaltel, a kako bi što veći broj građana bio motivisan da pravilno odlaže otpad, podrži reciklažu i koristi reciklomate, mašina je projektovana tako da vrednuje otpad, pa za svaki komad plastične ambalaže korisniku uplaćuje pet dinara, za staklo četiri, a za limenke i papirnu ambalažu (tetrapak) tri dinara.

Korisnik sam bira kako će da iskoristi prikupljeni iznos, a može da dopuni svoju karticu za javni prevoz ili novac uplati Fondu za mlade talente ili Fondaciji "Novak Ðoković".

Dodatno, kompanija Globaltel uplaćuje svojim korisnicima deset dinara kredita po recikliranom komadu, bez obzira na tip ambalaže.

Upišite komentar

biznis centar izrada sajtova

#GradimoDobreSajtove

Specijalna ponuda izrade sajtova za mala i srednja preduzeća.
Saznajte više
upis firme u biznisindeks

Upišite Vašu firmu
besplatno

Upišite Vašu firmu i predstavite svoje proizvode i usluge, pokrenite prodaju na internetu i unapredite poslovanje.
Upišite vašu firmu

Biznis Vesti

Najnovije vesti i informacije iz biznisa i finansija, malog i srednjeg preduzetništva, IT tehnologija, marketinga i zanimljivih oblasti za naše čitaoce.
Sadržaj

Najnovije vesti